کارگاهی که بزرگترین فرش‌ جهان را بافت؛ معطل نقدینگی

کارگاهی که بزرگترین فرش‌ جهان را بافت؛ معطل نقدینگی

..

کارگاهی که بزرگترین فرش‌ جهان را بافت؛ معطل نقدینگی

روستای زِبِرخان از توابع نیشابور؛ روستایی که بزرگترین فرش های جهان در آن بافته شده اما ۹۰ درصد کارگران آن فاقد بیمه هستند و مدیر روستایی این کارگاه برای ادامه فعالیت نیازمند حمایت مالی است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صنعت فرش ایران(عصرفرش)، به نقل از روستای حاجی‌آباد از توابع شهرستان نیشابور در بخش زِبِرخان واقع شده است. روستایی در ۲۶ کیلومتری شرق نیشابور؛ روستایی که هر چند باور آن سخت باشد اما کارگاه قالیبافی این روستا مشتریان زیادی از سراسر دنیا دارد و کشورهای دارای حکومت پادشاهی مشتریان آن هستند.

فرش مسجد سلطان قابوس پادشاه مرحوم شده عمان توسط بافندگان کارگاهی در این روستا بافته شده؛ فرش ۵ هزار مترمربعی که زمانی بزرگترین قالی جهان بود و امروز یکی از چند قالی بزرگ جهان.

فرشی که شاید تصور شود در محیطی لوکس بافته شده اما تار و پودهای این قالی در سال ۱۳۷۴ در سوله ای بدون امکانات خاص و به دست قالیبافان هنرمند این روستا در هم تنیده شد تا امروز صفت یکی از بزرگترین فرش‌های دستباف جهان را با خود به یدک بکشد.

فرش مسجد سلطان قابوس

قالی دیگری که در این کارگاه در روستایی دور افتاده بافته شده، قالی ۶ هزار مترمربعی برای مسجد ابوظبی در امارات است که در سال ۱۳۸۴ بافته شد. قالی ۲۵۰۰ مترمربعی برای عمان نیز از دیگر افتخارات این کارگاه و قالیبافان آن است.

البته قالی‌های فاخر دیگری هم هستند که در این کارگاه به سفارش کشورهای آمریکا، عربستان و سایر نقاط اروپا بافته شده اند.

اما فرشی که امروز در حال بافتن آن هستند، قالی ۴ هزار مترمربعی به سفارش کشور آلمان است که با مدیر این کارگاه در تصویر بافندگان دیده می‌شود.

برای مشاهده ادامه خبر کلیک نمایید

ارسال نظر