تابلو فرش چهره کمال الملک اثر درخشان استاد جمشید امینی بنیان گذار نقاشی بر قالی
استاد امینی با حمایت و توصیه استاد کمال الملک، هنرمندانه فاصله نقّاشیِ رنگ و روغن و بافت قالی با پشم و کُرک را از میان برداشت، به پرده ها جان داد نه به یاری قلم مو و رنگ بر بوم نقّاشی که به مدد نخ و تار و پود بر دارِ قالی.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صنعت فرش ایران عصرفرش به نقل از کتابخانه موزه ی مرکز اسناد و مجلس شورای اسلامی، درمیان مجموعه دست بافته های موزه مجلس میتوان به تابلو فرش های استاد جمشید امینی اشاره نمود که یکی از آنها با عنوان «پرتره کمال المک» ، از آثار مهم او به شمار میرود و در گالری دائمی نقاشی ها و هنر اسلامی موزه مجلس به نمایش درآمده است. جمشید امینی نخستین کسی بود که به شیوه نقاشانه، واقع گرایی را در طراحی و بافت فرش وارد کرد و ابتکار و نوآوری هایی در این زمینه بوجود آورد. وی با همراهی و کمک استاد کمالالملک، موفق به ابداع نوع بافت و گره ظریف شد. او با این نوع بافت، آنچنان نقوش را بر روی قالی به تصویر می کشید که تشخیص آن از یک تابلوی نقاشی رنگ روغن سخت می نمود و به قدری در بافت قالی تبحر داشت که نقش های خود را بدون استفاده از نقشه قالیبافی (خانه بندی) می بافت.
جمشید امینی در سال ۱۲۸۲ شمسی در روستای فشند از روستاهای ساوجبلاغ متولد شد. در سال ۱۲۹۶ شمسی کار آموزش قالیبافی را نزد استاد اصغر قالیباف کرمانی آغاز کرد. و در سال ۱۲۹۷ به مدرسه صنایع مستظرفه راه یافت و به حضور استاد کمال الملک رسید. کمال الملک که از علاقه و تجربه وی به قالیبافی مطلع شد، او را به بافت قالی و گوبلن تشویق نمود. او در طول عمر پربار خود از فروش آثارش خودداری میکرد و اکنون بخشی از آثار ایشان در موزه مجلس و سایر مجموعه ها قرار دارند وبخشی دیگر در مجموعه شخصی خانواده امینی نگهداری می شوند. استاد جمشید امینی در سال ۱۳۷۷ و در سن ۹۵ سالگی چشم از جهان فرو بست. درمیان مجموعه دست بافته های موزه مجلس میتوان به تابلو فرشهای استاد جمشید امینی اشاره نمود که یکی از آن ها با عنوان «پرتره کمال المک» ، از آثار مهم او به شمار میرود و در گالری دائمی نقاشی ها و هنر اسلامی موزه مجلس به نمایش درآمده است.